“Kosova derin bir siyasi krize sürüklenebilir”

Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkan Yardımcısı Enver Hoxhaj, kendisinin ve PDK’nın Meclisin kurulmasından sonra ortaya çıkan durum hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Hoxhaj, Meclis’teki anayasal olan meşru bir yasal adımın atıldığını, ancak bir koalisyon kurmayı çabalayanların anlaşma olmadan Kosova’nın hayal bile edemeyeceği daha karmaşık bir siyasi krize sürüklenebileceğini söyledi.

PDK seçimleri kazandığında kurumların kurulmasını engelleyen meslektaşların şimdi seçimleri kazandıklarında da aynı şeyi yaptığını kaydeden Hoxha,”Kurum kurma yetkisi olması gerekenler siyasi durumu zorlaştırıyor” dedi.

PDK başkan yardımcısı, yönetim ortaklığında taraflar arasında karşılıklı güven olması gerektiğini belirterek, “Kosova’nın Meclis’te birlik olmayan olaylardan sonra ve koalisyon ortaklarının eylem ve ifadelerle birbirlerini şaşırttıkları aşamadan endişe duyuyorum” ifadesini kullandı.

Hoxhaj, PDK’nın muhalefette olacağını ve herhangi bir devlet matematiği için herhangi bir hesaplamanın parçası olmayacağını söyledi.

Kosova Demokrat Partisi genel başkan yardımcısı, 2017 seçimlerinden sonra bakanlıkların küçülmesinin PDK fikri olduğunu söyledi.

Kosovaport.com

Read Previous

Kosova Savunma Bakanlığı, yıl sonu basın toplantısı düzenledi

Read Next

Öğretmen maaşlarına zam 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *