Millet Medya’dan Batı Trakya’da bir ilk

Yıl boyunca Batı Trakya’da yaşanan önemli olayların İngilizce olarak yer aldığı Millet News Bulletin 2019 yayımlandı.

Millet Medya Yayınları’nın İngilizce yayın organı Millet News, 2019 yılında bölgemizde ve ülkemizde yaşanan önemli olayların yanı sıra Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı yakından ilgilendiren meseleleri kapsayan bülteni bu hafta görücüye çıkardı.

Millet Medya’dan edinilen bilgiye göre, Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığın yaşadığı problemleri konu olan bültende birçok haber, makale, köşe yazsısı ve analiz İngilizce olarak yer aldı.

Bir yıllık çalışmanın bir ürünü olarak hazırlanan Millet News Bulletin 2019, Azınlığın temel problemlerine göre tasnif edilmiş bölümler halinde, yıl boyunca yaşanan olayları detaylı bir biçimde incelmekte, konuyla ilgili bilgilendirici metinler içermektedir. Batı Trakya Türklerini ve bölgenin problemlerini bilmeyen biri için adeta küçük bir ansiklopedi özelliği taşımaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışı birçok kurum ve kuruluşa ulaşan Millet News Bulletin ile ilgili şimdiden olumlu geri dönüşlerin alınmaya başlandığı belirtildi.

Batı Trakya için bir milat olarak görülen bu yayın, Azınlığın problemlerini dünyaya aktarırken, dünyadaki diğer azınlıkların da sesi olmayı hedeflemektedir.

Millet News internet sayfası

Millet News, 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle bölgemizde yaşanan ve Türk Azınlığın sorunlarını dünyaya duyurmak amacıyla İngilizce yayına başladı. Yakın geleceğe kadar internet sitesi üzerinden faaliyet gösteren Millet News, yayımlanan bültenle ürün yelpazesini genişletmiş oldu. Yayımcılara göre bu yelpaze zamanla daha zenginleştirilecektir.

Millet News Bulletin 2019 dünyaya yayılıyor

Batı Trakya Türk Azınlık Problemlerinin yer aldığı Millet News Bulletin 2019, ulusal ve uluslararası kuruluşlara gönderilmeye başlandı. Millet Medya yöneticilerinden yapılan açıklamaya göre, tamamen İngilizce olarak hazırlanan bülten, Yunanistan içindeki dış misyonlara ve uluslararası kuruluşlara gönderilecek. Halihazırda başkent Atina’da bulunan büyükelçiliklere gönderilmeye başlanan bültenin, kısa sürede Yunanistan’da faaliyet gösteren birçok büyükelçilik ve konsolosluğa ulaşması bekleniyor.

Büyükelçiliklerin yanı sıra Avrupa ve dünyada faaliyet gösteren uluslar üstü kurumlara gönderilecek olan bülten Azınlığımız ile ilgili bilgilendirici bir rol üstlenecek. Şu ana kadar Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi kurumlara ulaşan bülten, Avrupa Birliği kurumlarına ve diğer insan hakları üzerine çalışma yapan uluslararası örgütlere gönderilmesi hedefleniyor.

Yoğun bir çalışmanın sonucu olarak hazırlanan bültenin periyodik olarak yayınlanmaya devam etmesi bekleniyor. Yeni dönemde Millet News’ın daha etkin çalışabilmesi adına birtakım projelerin daha hayata geçirilmesi üzerine çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Millet Media

Read Previous

Yunanistan, ABD ve İsrail’den İHA alacak  

Read Next

İtalya ve Hırvatistan, AB’nin Balkanlar’da genişlemesinden yana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *