Bulgaristan ve Türkiye, gençlik ve spor alanında işbirliğini derinleştirecek

Hükümet, Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşması taslağını onayladı.

Gençlik alanında anlaşma, gençlik değişim programları düzenlemeyi ve karşılıklı gönüllülük projelerini teşvik etmenin yanı sıra, yetkin gençlik kurumlarının ve uzmanlarının karşılıklı ziyaretler yapmasını ve ayrıca iki ülkede düzenlenen gençlik liderliği, girişimcilik, yenilikçilik ve gençlik kamplarının gelişimi hakkında deneyim ve bilgi değişiminde bulunulması ve gençlerin kurslara, gençlik konferanslarına, sempozyumlara ve akademik programlara karşılıklı katılımının sağlanmasını amaçlamaktadır.

Spor alanında iki taraf antrenörler, uzmanlar ve yüksek performanslı spor, herkes için spor, spor bilimi, spor hekimliği ve spor hukuku alanında çalışan araştırmacılar arasında deneyim değişimini ve işbirliğini teşvik edecektir. Spor turizmi potansiyelinin ve iki ülkenin fırsatlarının karşılıklı olarak tanıtılmasının yanı sıra sporda dopingle mücadelede işbirliği de desteklenecektir.

 

Kırcaalihaber.com

Read Previous

‘Türk-Macar dostluğu bizim ruhumuzda var’

Read Next

Sırbistan, Rusya’dan füze sistemi alacak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *