Cumhuriyet Bayramı Arnavutluk’ta kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü Arnavutluk’ta kutlandı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene  Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı Vasilika Hysi, Maliye ve Ekonomi Bakanı Anila Denaj ile milletvekilleri, diplomatlar ve diğer konuklar katıldı.

Büyükelçi Yörük, Türkiye’nin 100 yıl sonra da ulusal güvenliğini ve milletini hedef alan zorluk ve risklerle aynı kararlılıkla karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Barış Pınarı Harekatı’nın da Türkiye’nin sınırlarından PKK/YPG ve DEAŞ’ı uzaklaştırarak milletin güvenliğini temin etmeyi amaçladığını ifade etti.

Türkiye’nin istikrarsız komşuların ve birçok zorluğun bulunduğu bir bölgede olduğunu anımsatan Yörük, “Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ifadesinin önderliğinde biz, söz konusu zorlukların üstesinden kararlı ve ilkeli bir şekilde üstesinden geliyoruz.” diye konuştu.

Yörük, Balkanlar’ın barışı ve istikrarı noktasında Arnavutluk’un ana role sahip olduğunu kaydederek, “Avrupa Birliği’nin tam üyesi olarak ekonomik ve siyasi anlamda güçlü bir Arnavutluk’un, Türkiye, Balkanlar ve Avrupa’nın çıkarına olduğunu inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

 

AA

Read Previous

Üsküp’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Read Next

Hırvatistan’dan AB’nin Arnavutluk ve Kuzey Makedonya kararına eleştiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *