Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi: Erken seçim ilan etmeye hazırım

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, erken parlamento seçimlerinin düzenlenmesi tarihinin belirlenmesi için istişarelerine bugün de devam etti. Cumhurbaşkanı, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Valdete Daka ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, hükümetin düşmesi ardından başlattığı istişare toplantılarına, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Valdete Daka ile görüşerek devam etti. Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, erken genel seçim tarihinin belirlenmesi durumunda Merkez Seçim Komisyonu’nun süreç konusundaki hazırlığının görüşüldüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı, Daka’nın kendisine Merkez Seçim Komisyonu’nun erken genel seçim için hazır olduğunu ilettiğini de belirtti. Cumhurbaşkanı Thaçi, Meclisteki siyasi parti temsilcileriyle Hükümetin düşmesi ardından oluşan siyasi duruma bir çözüm bulmak için görüşmeler gerçekleştireceğini, çözüm bulunmaması durumunda erken genel seçim ilan etmeye hazır olduğunu kaydetti. Thaçi ayrıca, Kosova’nın kalkınması açısından en kısa sürede, yeni, işlevsel, verimli ve kapsayıcı bir Hükümetin kurulmasının önemine de vurgu yaptı.

 

Kaynak: Kosovaport.com

Read Previous

AB’den Yunanistan’ın internet altyapısı desteğine onay

Read Next

AB’den Hırvatistan’ın LNG terminali desteklemesine onay

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *