Avrupa Obezite Araştırma Derneği: 1,5 milyon Bulgaristan vatandaşı aşırı kilolu

Avrupa Obezite Araştırma Derneği’nin (EASO) verilerine göre Bulgaristan’da çocukluk çağında obezite sıklığı açısından Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 1,5 milyon Bulgaristan vatandaşı aşırı kiloludur. 

Endişe verici eğilimlere rağmen şu ana kadar Bulgaristan’da obez hastalarına yönelik tam ve uzun vadeli hizmetler veren bir yapı yoktur.

Sofya Aleksandrovska Üniversite Hastanesi, Bulgaristan’da akredite edilen obezite tedavisi merkezi statüsünde olan tek hastane olduğunu bildirdi. Sağlık kuruluşunun başvurusu dernek tarafından onaylandı.

Hastaneden yapılan açıklamada 2016’da bariyatrik cerrahisi ameliyatına tabi obez hastalara yönelik tedavi protokolleri geliştiren uzmanlardan oluşan bir ekip (endokrinolog, kardiyolog, pulmolog, diyetisyen, gastroenterolog, psikolog ve cerrah) oluşturulduğu belirtildi.

Elde edilen sonuçlar sonrasında hastane yönetimi, sağlık kuruluşunun EASO tarafından Obezite Tedavisi Referans Merkezi olarak tanınmasına ilişkin prosedür başlattı.

 

Kırcaalihaber.com

Read Previous

Bulgaristan’da işsiz sayısı % 5,9’a düştü

Read Next

Paris’te Notre Dame Katedrali’nde yangın

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *