ABD, verginin kaldırılması konusunda çok kararlı

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinin verginin kaldırılması ve diyalogun devamı konusunda çok kararlı olduklarını söyledi.

Başbakan Ramush Haradinaj böyle bir açıklamayı Kosova’dan verginin kaldırılmasının talep edildiği ABD,  Almanya ve İngiltere heyetlerinin Kosova ziyaretlerini yorumlarken yaptı.

Verdiği bir demeçte Haradinaj,  Sırbistan başkanının vergi kararı yürürlükteyken müzakerelere katılmayı kabul etmediğini söylediğinden dolayı verginin onlar için bir soruna dönüştüğünü ifade etti.

ABD’nin,  verginin kaldırılması için çok kararlı olduğunu belirten Haradinaj, Avrupalıların da verginin kaldırılmasından yana şimdi daha kararlı olduklarını ifade etti.

Başbakan Haradinaj aynıca “bu gece alenen ABD ve müttefiklere Sırbistan’ı Kosova’da mal sattığı kadar silah alım sözleşmelerini iptal etmesini mecbur ettirirseniz,  biz de vergiyi iptal edeceğiz diyorum.” diye belirterek bir vaatte bulundu.

AAK’nın son kamuoyu yoklamalarında 6%’lık bir oy artışı sağladığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Haradinaj, bu artışı yeni iş yerlerinin açılması ve kanunların uygulanmasıyla kazanmasını istediğini söyledi.

Oysa PDK lideri Kadri Veseli’nin “ABD ile ilişkilere zarar veren herhangi birini çamurda bırakırım.” açıklamasını daha ölçülü yorumlayan Başbakan Ramush Haradinaj, “Veseli’nin açıklamasıyla ben de hemfikirim. İş ABD ile ilişkileri bozmaya gelirse, ben kendim eve giderim, çünkü halkıma ve ülkeme zarar vermem.” dedi.

 

Kosovahaber.net

Read Previous

Bulgaristan, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını kınadı

Read Next

Türk-Bulgar Gümrük İdareleri Toplantısı Kapıkule’de Yapıldı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *