Hükümet koalisyonu bu akşam Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek

SDSM ve koalisyonu ile ortak adayı destekleyen diğer siyasi parti temsilcileri bu akşam saat 20:00’da Üsküp’teki Hilton Hotel’de bir araya gelecek.

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ve koalisyonu ile ortak adayı destekleyen diğer siyasi parti temsilcileri bu akşam saat 20:00’da Üsküp’teki Hilton Hotel’de bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday göstereceği ismi belirleyecek.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SDSM Başkanı ve Başbakan Zoran Zaev, ülkenin 6. Cumhurbaşkanı için yarışacak kişinin Stevo Pendarovski olup olmadığına yönelik soruya, “Gözden geçirilecek adaylardan biri Stevo Pendarovski” dedi.

Ortak aday üzerinde duram tüm siyasi partilerle iletişimde olduklarını kaydeden Zaev, “10 isim üzerinde duruluyor.  Kesinlikle bizim de favorilerimiz var çünkü vatandaşlar bize ne tür bir başkan adayı olmasını istediklerine dair net bir mesaj gönderdiler. Gelecekteki Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın tüm vatandaşların Başkanı olması için gereken analizleri yapacağız” açıklamalarında bulundu.

SDSM lideri Zoran Zaev ile BDi lideri Ali Ahmeti’nin ortak aday üzerinde anlaşmaya varmalarının ardından Cumhurbaşkanı adayı için kamuoyunda, Savunma Bakanı Radmila Şekerinska, Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, NATO Koordiantörü Stevo Pendarovski ve İçişleri Bakanı Oliver Spasovski’nin isimleri ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının Devlet Seçim Komisyonu’na (DSK) son başvuru tarihi ise 9 Mart.

Read Previous

“Bulgaristan, NATO’nun çok değerli bir müttefiki”

Read Next

Üsküp’te “Azınlıklar’da Ana Dilinin Önemi” konulu şiir gecesi düzenlendi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *