TDP heyeti Cumhurbaşkanlığı seçimi için Zaev’le görüştü

Türk Demokratik Partisi (TDP) heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday hususunda Başbakan Zoran Zaev ile görüştü.

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas, milletvekili Yusuf Hasani ve Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin’den oluşan Türk Demokratik Partisi (TDP) heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday hususunda Başbakan Zoran Zaev ile görüştü.

Görüşmenin ardından TDP Genel Başkanı Beyvan İlyas tarafından yapılan açıklamada,

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partimizin, üyelerimizin ve tabi ki seçmenimizin düşüncelerini aktarmak üzere Başbakan ve SDSM Genel Başkanı Zoran Zaev’le bir görüşme yaptık. Olası ortak adayın kim olabileceği, bu konuda Türk seçmeninin hassasiyetini kendilerine aktardık.

Bir Cumhurbaşkanından neler beklediğimizi, AB ve NATO üyeliği yolunda yapılması gerekenler dışında Makedonya’nın stratejik partneri olan ve ülkeye büyük desteği olan Türkiye Cumhuriyeti’yle iyi ilişkilerin devamını sağlayacak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi konusunda istişarelerde bulunduk.

Önümüzdeki günlerde partinin Genel Meclisini topladıktan sonra TDP’nin tavrını kamuoyuna duyuracağımızı belirttik. Yapılan anketlere göz atacağız. Adayları gözden geçireceğiz. 

Bizler için önemli olan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ne en iyi hizmeti yapabilecek olan bir Cumhurbaşkanı, önümüzdeki dönemde birlik ve beraberliği sağlayacak bir isim olması. Parti içi bu istişareleri yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerine yer verildi.

 

Read Previous

Yücelciler idamlarının 71. Yıldönümü’nde anılıyor

Read Next

Yücel Şehitleri Üsküp’te yad edildi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *