SDSM ve koalisyonu Cumhurbaşkanlığı için ortak adayda uzlaştı

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ile koalisyon partnerleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak aday ile katılma konusunda uzlaştı.

İktidardaki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Başkanı Zoran Zaev ile koalisyon partnerleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak aday ile katılma konusunda uzlaştı. Dün akşam düzenlenen toplantıda alınan kararın koalisyondaki tüm siyasi partilerin çıkarına olduğu belirtildi.

SDSM tarafından yapılan açıklamada, “Liderler düzeyinde bir uzlaşma sağlandı. SDSM önderliğindeki koalisyon partileri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu olmak üzere ortak bir adayın arkasında duracak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak olarak katılacaklar” ifadelerine yer verildi.

Ortak aday noktasında 20’den fazla siyasi partinin anlaştığı belirtilen açıklamada, “20’den fazla siyasi partiden oluşan SDSM önderliğindeki koalisyon, vatandaşların çıkarlarına, devletin çıkarlarına ve geleceğine yönelik adımlar atacak. Vatandaşların çıkarına en uygun ortak adayın belirlenmesi için koalisyonun bir parçası olan tarafların kendileri içinde daha geniş kapsamlı istişarelerde bulunmasına karar verilmiştir” denildi.

SDSM Başkanı ve Başbakan Zoran Zaev’in bugün Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) Başkanı Ali Ahmeti ile görüşecek. Zaev’in önümüzdeki günlerde ise BESA Hareketi’nin iki kanadı Afrim Gaşi ve Bilal Kasami ve Arnavut İttifakı Başkanı Ziyadin Sela ile de cumhurbaşkanı ortak adayı için görüşmesi bekleniyor.

 

 

Read Previous

THP Kadın Kolları kuruldu

Read Next

Kırcaali’de ünlü ressam Cemal Emurlov’un büstü açıldı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *