Reuters’in haberine göre Bulgaristan’ın eski Avrupa Birliği (AB) Komiseri ve Dünya Bankası İcra Kurulu Başkanı Kristalina Georgieva, 1 Şubat 2019 itibariyle geçici olarak en etkili uluslararası finans ve uzman yardımı kuruluşlarından biri olan Dünya Bankası Başkanlığı görevini sürdürecek. Bu bilgi, Dünya Bankası tarafından da doğrulandı.
Georgieva’nın bu göreve adaylığı, görev süresi 2022’ye kadar sürmesi gereken Jim Yong Kim’in istifasının ardından geldi.
Reuters’e konuşan kaynaklara göre Jim Yong Kim’in bankadan ayrılması kişisel bir karardı.
Kim, görevden ayrılma konusundaki resmi açıklamasında yalnızca derhal bir şirket için çalışmaya başlayacağını ve gelişmekte olan ülkelerde altyapı projeleri üzerinde çalışacağını belirtiyor.
İki yıl önce Kristalina Georgieva, bizzat Dünya Bankası Başkanı tarafından Dünya Bankası İcra Kurulu Başkanı’nın görevini devralmaya davet edildiğini açıkladı. Bu aynı zamanda Georgieva’nın Avrupa Komisyonu’ndan ayrılmasına neden oldu. Onun yerine görev alanı farklı olan Maria Gabriel AB Komiseri oldu.
Jim Yong Kim, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Başkanı Barack Obama tarafından bu göreve aday gösterildi. Kim, 2012’de beri Dünya Bankası Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Kırcaalihaber









3 Comments
I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.
Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.
I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.