‘Anlaşmayı Uluslararası Tanıma Garantileriyle İmzalarım’

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Preşova Vadisi’nin Kosova’ya da bağlanması dahil, Kosova’nın çıkarından olduğu emin olduğunda ve ABD, AB ve NATO’nun Sırbistan’ın Kosova’yı tanıyacağını garanti ettiği an itibariyle sınırların düzeltilmesi anlaşmasını imzalayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi konuyla ilgili açıklamasında daha şu ifadelere yer verdi.

“Hiçbir şart altında bölünmeye izin vermeyiz. Bu, ölmüş bir şeydir. Toprak değişimine olduğu gibi icra yetkilerle birliğe de izin vermeyeceğiz. Bu ölmüş bir şeydir. Bölünme ve icra yetkilerle birlik için çalışanlara da taziyelerimi ifade ediyorum. Oysa Preşova Vadisi,  Buyanovça ve Medveca’nın Kosova’ya bağlanması dahil sınırın düzeltilmesi sözkonusu olunca Kosova’nın çıkarından olduğu emin olduğumda ve ABD,  AB ile NATO’nun Sırbistan’ın Kosova’yı tanıyacağını garanti ettikleri an itibariyle anlaşmayı imzalayacağım. Kosova’ya popülist ve seçim politikasından daha fazlası lazımdır. Sınır düzeltmesi için taziye sözkonusu olunca bu taziye Preşova, Buyanovça ve Medveca’ya ait olabilir, iyi ama şahsi de olabilir. Kosova devleti Preşova, Buyanovça ve Medveca’nın Kosova’ya bağlanması angajeliklerini sonuna kadar sürdürecektir.”

Cumhurbaşkanı Thaçi bu vesile ile bu konuda tüm stratejik ortaklarının desteğine sahip olduğu güvencesini de dile getirdi.

 

Kaynak: Kosovahaber.net

Read Previous

Önce kızlarını sonra böbreklerini verdiler

Read Next

Fitch, borsa krizine neden olan Yunanistan Bankalarının kredi notlarını yükseltti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *