Yunanistan’da Ali Paşa’nın hazinesi için kazmadık yer bırakmadılar

Yunanistan’da Ali Paşa hazinesi efsanesiyle birçok nesil büyürken, çok büyük olduğu söylenen hazineyle ilgili anlatılan birçok hikaye bulunuyor.

Yanyalı Ali Paşa’nın hazinesinin efsanesi, Yanya sınırlarını çoktan aşıp Karditsa’ya kadar uzanmış durumda. Azınlıkça’nın aktardığına göre bazı altın ve hazine avcıları bu işe hayatlarını adamış. Ancak efsaneye göre henüz kimse Ali Paşa’nın servetine, altınlarına ve değerli özel eşyalarına ulaşabilmiş değil.

Altın avcılarının şeytanın bile aklına gelmeyecek yerleri aradığı ancak bir türlü değerli taşlara, mücevherlere, lira dolu küplere ulaşamadığı belirtiliyor.

Ethnos gazetesi ise, bazı altın avcılarının bu efsaneler doğrultusunda tarihi değere sahip köprülere bile delik açarak köprüleri tehlikeye attığını yazıyor. Karditsa bölgesinde bir köprüye açılan delik, köprünün düşmesine yol açabilir.

Geçmişte benzer bir olay Tirologou köprüsünde yaşanmıştı. Fark edildiklerini anlayan altın avcıları, köprüde kazma ve küreklerini bırakarak kaçmak zorunda kalmıştı.

Ali Paşa’nın hazinesine henüz ulaşan yok. Böyle bir hazine var mı yok mu bilen de yok. Ama şehir efsanesi oldukça çok. O yüzden bu hazineyi bulma uğruna daha birçok köprü hatta dağ bile delen olacağa benziyor.

 

Azınlıkça.net

Read Previous

İsrail, Gazze’deki gösterilerde biri çocuk iki Filistinliyi şehit etti

Read Next

Önce kızlarını sonra böbreklerini verdiler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *