Bulgaristan Başbakanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile görüştü

Bulgaristan Başbakanlık basın merkezinden yapılan açıklamada Başbakan Boyko Borisov’un Odesa şehrinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmede,” Bulgar kökenli Ukraynalı vatandaşlar her zaman iki ülke arasında anlayış ve işbirliği için bir köprü olacaktır” dediği kaydedildi. 

Görüşme sırasında Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bolgrad’daki lisenin kuruluş yıldönümünün birlikte kutlanmasının Ukrayna’daki Bulgar topluluğunun dil ve kültürel kimliğinin korunmasının önemli olduğunun her iki tarafın da farkında olduğunun bir ifadesi olduğunu vurguladı.

Başbakan,” Daha iyi yaşamak için bu dostluğu kullanmalıyız. Bu politikanın devamı, soydaşlarımızın Bulgaristan ve AB ile ülkenin işbirliği köprüsünün yanı sıra Avrupa perspektifine sahip olması için de bir etken olmaya devam edeceklerinin en iyi garantisidir” diye vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanlığı sırasında ülkesine verilen makro finansal destek de dahil olmak üzere AB ve Ukrayna arasındaki ilişkiler bağlamında Bulgaristan hükümetinin gösterdiği çabalar için minnettarlığını ifade etti.

Borisov ve Poroşenko, güçlü tarihsel, kültürel ve dilsel bağlara dayanan Bulgaristan ile Ukrayna arasındaki geleneksel dostluk ilişkilerini takdir ettiler. Bu durumun, iki tarafın birbirini karşılıklı olarak önemli ve öncelikli ortaklar olarak algıladığının kanıtı olduğuna dikkat çekildi.

Başbakan Borisov,”Ukrayna’nın Avrupa yanlısı yönelimi ve ortak Avrupa-Atlantik değerleri bu ilişkileri daha da güçlendiriyor ve karşılıklı çıkarların olduğu her alanında daha da güçlenmelerini sağlayacak bir temel oluşturuyor” diye kaydetti.

Görüşmede ikili ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi de ele alındı. Borisov ve Poroşenko, son yıllarda Bulgaristan’ı ziyaret eden Ukraynalı turist sayısında artış olduğunu bildirdi. Bu sayının 2017’de yüzde 15 artış gösterdiği belirtildi.

Borisov ve Poroşenko, Bolgrad Georgi Sava Rakovski Lisesi’nin kuruluşunun 160. yıldönümü dolayısıyla yapılan kutlamalara katılacaklar.

Read Previous

Kosova Cumhurbaşkanı’ndan vize muafiyeti için iyimser açıklama

Read Next

Minika GO Gostivarlı miniklerle buluştu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *