TİMEBALKAN’a açılan davada son duruşma görüldü

Zaman Makedonya Gazetesi’nin, TİMEBALKAN haber portalımızda gazeteci olarak görev yapan Seyyid Emin’e açtığı davada son duruşma bugün Üsküp İkinci Asliye Mahkemesi’nde görüldü.

Haber sitemizde 17 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan bir haberden dolayı “itibar zedelemesi” iddiasıyla Zaman Gazetesi, editörümüz Seyyid Emin’e tazminat davası açtı. 11 Kasım 2016 tarihinden itibaren devam eden hukuki süreç bugün Üsküp İkinci Asliye Mahkemesi’nde görülen son duruşmada tarafların son sözleri dinlendi.

Bugün Üsküp İkinci Asliye Mahkemesi’nde görülen son duruşmada editörümüz Seyyid Emin şu savunmayı yaptı:

“Öncelikle Makedonya Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu devlette yürürlükte bulunan yasalara her daim saygılı olduğumu belirtmek isterim. Şahsım aleyhine açılan davaya geçmeden önce FETÖ terör örgütü tarafından, hem yakın akraba ilişkileri bulunan hem üniversiteyi İstanbul’da okumam hem de Makedonya’da yaşayan bir Türk vatandaşı ve en nihayetinde bir insan olarak 250’den fazla insanın şehit olduğu binlerce insanın yaralandığı darbe girişimini hatırlatmak isterim.

Darbeyi gerçekleştiren FETÖ terör örgütünün dünyanın birçok ülkesinde eğitim ve medya gibi alanlarda “Türk” kimliğini, bayrağını, imajını kullanarak faaliyetler gösterdiği biliniyor. Şahsıma açılan 17 Temmuz 2016 tarihli: “Yahya Kemal koleji Mezunları: Makedonya’daki FETÖ kurumları incelenmeli” başlıklı haberin M.C. devleti yasalarına aykırı olmadığını, haber içinde yalan, iftira ve hakaret barındırmadığını özellikle belirtmek isterim.

Söz konusu haber 17 Temmuz 2016 tarihinde T.C. Üsküp Büyükelçiliğinde darbe girişimini protesto eden ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletine sahip çıkılan mitingde daha önceki yıllarda adı geçen okuldan mezun olan vatandaşlar ile yapılmış bir mülakattır. Şahsımı dava eden gazetenin Türkiye’de darbe girişiminin medya ayağı olarak bilinen, kapatılan ve halen mahkemeleri devam eden gazetenin Makedonya’daki şubesi olduğu, sokaktaki sıradan bir insanın dahi bildiği bir gerçektir. Kaldı bahse konu gazetenin logosuna, yayın politikasına ve Türkiye’deki darbe girişminin baş şüphelisi olan fetullah gülen’in yazılarını ne sıklıkla yayınlandığına baktığınızda bu su götürmez gerçek ile kolayca yüzleşilebilecektir.

Ben yalan söylemedim. İftirada atmadım. Hakarette ise hiç bulunmadım. Allah bir daha öyle günleri yaşatmasın fakat böyle bir şey olması durumunda ayni haberi hiç düşünmeden tekrar yazarım. Makedonya Cumhuriyeti yargısının basın ve ifade özgürlüğünü göz önünde bulundurulacağına olan inancım tamdır.”

Davada kararın önümüzdeki haftalarda verilmesi bekleniyor.

TİMEBALKAN Yayın Sorumlusu Seyyid Emin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu süreçte beni yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen başta Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliğine, aileme, dostlarıma ve TİMEBALKAN ekip arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Bu vesileyle bir kez daha şahsım ve dava arkadaşlarım Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbali ve istiklaline yönelik her türlü hain tehditin karşısında duracağını özellikle vurgulamak isterim.

BU DURUŞUMUZDAN BUGÜNE KADAR TAVİZ VERMEDİK VE İLELEBET TAVİZ VERMEYECEĞİZ!” ifadelerine yer verdi.

Read Previous

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş Makedonyalı yetimleri ağırladı

Read Next

Cumhurbaşkanı İvanov isim anlaşmasını imzalamayacak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *