Kalkandelen’de Türk öğretmenlere saygı akşamı

Bu akşam Kalkandelende ilk defa Türkçe Eğitime katkıları olan öğretmenler, Kalkan Derneği ile Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi’nin insiyatifi ile düzenlenen saygı yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe Tika Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Dr. Şemsettin Şeker katıldı. Yemek öncesinde öğretmenlere hitap eden Belediye Başkanı Teuta Arifi, Kalkandelen’de Türkçe’nin yaşatılması için belediye ve şahsi imkanlarını kullanmaktan asla çekinmeyeceğini ifade etti.

Kalkan Derneği başkanı Cengiz Destan ise Kalkandelen’de tüm Türk öğretmenlerin, üst düzey yetkililerin katılımıyla ilk defa böyle bir gecenin düzenlendiğini ifade ederken bu son yılın aslında bir sürü başarılı ilklere sahne olduğunu, Türkçe eğitime kayıt yapan öğrencilerin örneği ile sözlerine devam etti.

Kalkan Derneği Başkanı Cengiz Destan, TİKA ve Yunus Emre gibi Türkiye kurumlarının Kalkan Derneği ile gecede bulunan esas Türk öğretmenlerinin asıl hedefi olan Türk öğrenci sayısının artmasına, Türkçe eğitimin kaliteleşmesine en büyük destekleri verdiklerini belirterek sözlerini tamamladı.

TİKA koordinatörü Aytekin Ayden ile Yunus Emre Müdürü Dr. Şemsettin Şeker de Kalkandelende Kalkan Derneği ile bir çok faliyette beraber çalıştıklarını, önümüzdeki dönemdede çalışmaların artarak devam edeceğini ifade ettiler.

Son olarak Bratsvo Migyeni okulunun en tecrübeli Türk öğretmeni olan Menan Destan ve İstikbal ilkokulundan Fevziye Bukla öğretmenlerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Read Previous

Yunanistan Başbakanı Çipras’tan AB’ye Almanya eleştirisi

Read Next

Çayır’da çıkan silahlı çatışmada bir kişi hayatını kaybetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *