Seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi

35 belediyede 1.517 oy kullanma yerinde gerçekleşen yerel seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi.

İlk turu 15 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin, ikinci turunda oy verme işlemi 19:00 itibariyle sona erdi. Seçim yerlerinde oy ver me işleminin tamamlanmasından sonra sadece 19:00’dan önce seçim yerinde bulunanlar oylarını kullanabilecek. Makedonya’da 6.sı gerçekleşen yerel seçimlerin ilk turunda 45 belediyede seçimler ilk turda tamamlanmış, 35 belediyede ise ikinci tura gidilmişti.

Makedonya’da bugün gerçekleşen yerel seçimlerin ikinci turunda, Bogovinye, Brvenica, Butel, Vinca, Vrapçişte, Gazi Baba, Gostivar, Gradsko, Debre, Demir Kapi, Probiştip, Rosoman, Dolnen, Zelino, Jelino, Zrnovci, Yegunovce, Kavadarci, Kisela Voda, Lipkovo, Makedonska Kamenica, Makedonski Brod, Mogila, Novaci, Saray, Staro Nagoriçane, Struga, Studeniçan, Tearce, Kalkandelen, Çayır, Çaşka, Çeşinovo, İştip ve Şuto Orizari belediye başkanlarını seçmek üzere seçmenler sandık başına gitti.

İkinci turda, SDSM ve VMRO DPMNE partileri  19 belediyede, BDİ ve Arnavut İttifakı 5 belediyede, BDİ  ve BESA Hareketi 7 belediyede, VMRO DPMNE ve bağımsız aday 1 belediyede, BDİ ve SDSM 1 belediyede, SDSM ve Romanlar Birliği 1 belediyede ve Arnavut Demokratik Partisi (PDSH) ve BESA Hareketi 1 belediyede yarıştı.

 

Read Previous

Saat 17:00 itibariyle seçime katılım oranı %43,83

Read Next

BDİ: Seçimler genelde düzenli ve demokratik olarak gerçekleşti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *