Arnavut partilerinin Gostivar adayları belli oldu

15 Ekim yerel seçimlerine yaklaşırken adaylar belli olmaya devam ediyor. Önemli bir Türk nufüsün yaşadığı Gostivar’da Arnavut partilerinin adayları belli oldu.

15 Ekim yerel seçimleri yaklaşırken siyasi partileri adaylarını açıklamaya devam ediyor. Yoğun bir Türk nufüsün yaşadığı Gostivar’da Arnavut siyasi partileri adaylarını açıkladı. Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ)’nin Gostivar Belediyesi adayı mevcut belediye başkanı Nevzat Beyta oldu. 11 Aralık erken genel seçimlerde ciddi bir oy oranı alarak Arnavut kanadında ana muhalefete yükselen BESA’nın Gostivar Belediye Başkan Adayı ise Asaf Ademi oldu. Ziyadin Sela’nın partisi Arnavut İttifakı da Sağlık Bakanı Arben Taravari’yi aday göstererek Gostivar’daki yarışta iddalı olduğunu gösterdi.

Gostivar Belediye Başkanı ve BDİ’nin belediye başkan adayı Nevzat Beyta geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla seçim kampanyasını tanıttı. BDİ Gostivar Belediye Başkan adayı Nevzat Beyta, yeni dönemde yapılması beklenen projeleri tanıttığı seçim programının vatandaşların görüşlerini almadan resmileşmeyeceğini söyledi. 2013’te seçim programıyla vaat ettiklerini vatandaşların da desteğiyle yerine getirdiklerini ifade eden Beyta, “Yaptığımız projelerle dünün Gostivar’ını geride bıraktık ve bugünün Gostivar’ını inşa ettik ve yarının Gostivar’ına aday olma gururunu yaşıyorum” dedi.

BESA Hareketi’nin Gostivar Belediye Başkan adayı ise Asaf Ademi oldu. Asaf Ademi, gençlerin Gostivar’dan göç etmemesi için çalışacağını vurgularken, “Kendi şehrimi düzeltmek için yarışacağım, Gostivar’da doğdum, burada yaşadım ve çok sayıda gencin burasını terk etmesine rağmen hayatımı burada devam ettirmek istiyorum. Ben burada kalma ve sizinle birlikte bu şehri düzeltmek istiyorum. BESA Hareketi gönüllülerini bu seçim kampanyası sürecinde BESA’nın ideolojisi ve verdiği mesajdan ayrılmamalarını rica ediyorum. Biz diğer adaylarla değil, tüm vatandaşlara daha iyi bir gelecek sunan kendi programımız ve işimizle ilgileneceğiz” şeklinde konuştu.

15 Ekim yerel seçimlerde Gostivar’da iddialı olan Arnavut İttifakı Gostivar Belediye Başkan adayı olan Sağlık Bakanı Arben Taravari dün adaylığıyla ilgili bir haber sitesine açıklamalarda bulundu. Yeni bir parti olduklarını ve kendisinin Sağlık Bakanı olduğunu söyleyen Taravari, “Yaptığımız bazı anketlerde, diğer partilerle işbirliği yapmasak da Nevzat Beyta’nın üstündeki tek aday benim. Adaylık kararımın iyi olduğunu düşünüyorum” dedi. Taravari parti olarak bu seçimlerde 50 bin oy alma hedeflerinin olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Read Previous

TİKA, Karadağ’da Osmanlı yadigarını koruma altına alacak

Read Next

Sırp Listesi Kosova Ordusu’na karşı çıktı

One Comment

  • Thank you a bunch for sharing this with
    all folks you really understand what you’re speaking approximately!

    Bookmarked. Kindly also seek advice from my site
    =). We may have a hyperlink exchange agreement between us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *