Bağımsız adaylar imzalarını DSK’ya ulaştırdı

15 Ekim’de düzenlenecek olan yerel seçimler için bağımsız adaylar liste ve imzaları Devlet Seçim Komisyonu’na teslim etti.

15 Ekim yerel seçimleri öncesi bağımsız adayların adaylıklarını açıklaması için verilen süre dün sona erdi. Dün akşam itibariyle Devlet Seçim Komisyonu’na (DSK) belediye başkanlığı için 27 aday ismi, belediye meclis üyeliği için ise 47 liste ulaştı. Devlet Seçim Komisyonu sözcüsü Aryeta Cemaili, belediye başkanlığı için adayların 22 belediyede, meclis üyeleri listelerinin ise 27 belediyede toplandığını söyledi.

Belediye Başkanlığı aday listelerinin toplandığı 22 belediye: Manastır, Brvenica, Valandova, Vevçan, Gratsko, Debarce, Doyran, Zrnovce, Kavadar, Rostuşe, Makedonski Brod, Mogila, Negotino, Novace, Ohri, Petrovec, Probiştip, Radoviş, Rankovca, Merkez, Çaşk ve Çuçer Sandeva.

Meclis üyeliği aday listelerinin toplandığı 27 belediye ise: Manastır, Bogdanci, Gevgeli, Gardsko, Debarce, Doyran, Dolnen, Zrnovce, Kavadar, Karbinc, Kırçova, Koçan, Krivogaştan, Kruşevo, Rostuşe, Makedonski Brod, Mogila, Negotino, Novac, Ohri, Petrovec, Probiştip, Radoviş, Rankovc, Nagoriçani, Çuçer Sandeva ve İştip.

Siyasi partiler ise aday listelerini 14 Eylül saat 00:00’dan önce DSK’ya tesli etmek zorunda.

Devlet Seçim Komisyonu seçmenleri, seçmen listelerini kontrol etmeleri hususunda uyardı ve güncellemenin 9 Eylül’e kadar yapılabileceğini hatırlattı.

Read Previous

MÜSİAD Balkan’dan Sağlık Bakanı Taravari’ye ziyaret

Read Next

Bulgaristan’da Türkiye sınırına tel örgü krizi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *