Dillerin kullanımı yasası Çerçeve Anlaşmasının bir parçası

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Başbakan Yardımcısı Buyar Osmani bugün görüşülmeye başlanan dillerin kullanımı yasasının Ohir Çerçeve Anlaşmasının bir parçası olduğunu söyledi.

Dillerin kullanımı yasa tasarısının, Çerçeve anlaşması ile anayasaya da geçen soruların sonuncusu olduğunu söyleyen Başbakan Zaev, “Makedonya Cumhuriyeti Anayasası’na geçen Ohri Çerçeve Anlaşmasını okuduğumuzda, dillerin kullanımı yasası son yasal sorudur. Biz hükümet olarak bu sorunun açılan sonuncu soru olduğunun arkasında duruyoruz. Ohri anlaşmasının bir ruhu var. Bu ruh, tüm kurumlarda, hatta özel sektörde ve her yerde vatandaşların eşit temsil edilmesi gerektiğini söylüyor” dedi.

Avrupa Birliği’nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Buyar Osmani de dillerin kullanımı yasasının Ohri Çerçeve anlaşmasının bir parçası olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Osmani, yasa tasarısı görüşmeleri sırasında dillerin kullanımı yasasından AB ambleninin çekilmesini talep eden VMRO DPMNE milletvekillerine, “Yasa tasarısı, etnik gruplar arası ilişkilerin temeli ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu içeren Çerçeve Anlaşmasının bir parçası” yanıtını verdi.

Meclis’te bugün dillerin kullanımı yasa tasarısının görüşülmesine başlandı.

Read Previous

“Myanmar’a TİKA yetkilileri girecek”

Read Next

MÜSİAD Balkan’dan Sağlık Bakanı Taravari’ye ziyaret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *