SDSM ve VMRO yerel seçimlere hazır

Bugün Meclis Başkanı Talat Caferi’nin yerel seçimleri 6 Ağustos’ta açıklayacağını belirtmesi üzerine hükümetteki SDSM ve ana muhalefet partisi VMRO DPMNE yerel seçimlere hazır olduklarını açıkladı.

Meclis Başkanı Talat Caferi’nin herhangi bir plan değişikliği olmaması durumunda 6 Ağustos’ta yerel seçimleri açıklayacağını duyurması üzerine Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ve ana muhalefet partisi VMRO DPMNE yerel seçimlere hazır olduklarını açıkladı.

Yerel seçimlerin 15 Ekim’de gerçekleşmesi husunda SDSM ve VMRO DPMNE hemfikir. VMRO DPMNE milletvekili İliya Dimovski, yerel seçimlere hazır olduklarını fakat erken genel seçim de talep edeceklerini söyledi. Her an yerel seçime gitmeye hazır olduklarını ifade eden Dimovski, “Ümit ediyoruz ki SDSM yerel seçimlerin yapılması noktasında olduğu yerde kalır. Biz bütçe, Bulgaristan anlaşmasının gizlenmesi, kadrolaşma ve sözde renkli devrimcilerin işe alınmalarından dolayı her gün erken genel seçimler talep edeceğiz” açıklamasında bulundu.

SDSM milletvekili Petre Şilegov ise, seçimlerin ertelenmesi için hiçbir nedenin olmadığını söyledi. VMRO’nun erken genel seçim talebi için ise, VMRO DPMNE yönetiminin öncelikle iktidarı kötüye kullandığından dolayı hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Devlet Seçim Kurulu yerel seçimler için hazırlıklara başladı. Siyasi partilere tahsis edilen fonlar çerçevesinde 2016 yılının seçim kampanya giderleri BESA hariç diğer siyasi partilere yatırıldı.

Read Previous

Makedonya İslam Birliği’nden Sever semtindeki cami inşasına destek

Read Next

Filistin İsrail ile tüm ilişkilerini askıya aldı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *