Makedonya’daki camilerde 15 Temmuz şehitleri için hutbe okundu

Makedonya İslam Birliği’nin talimatıyla Makedonya’da 15 Temmuz şehitleri için hutbe okundu.

Haber: Aydın DAVUD, Fotoğraf: Tarık EMİN / TIMEBALKAN

Türkiye’de 15 Temmuz başarısız darbe girişimi birinci yıldönümü vesilesiyle Makedonya İslam Birliği’nin talimatıyla ülke genelinde bulunan 700 camide 15 Temmuz şehitleri için Arnavutça, Türkçe, Makedonca dillerinde hutbe okundu.

Cuma namazı vesilesiyle hutbede Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman ef. Recepi’nin 15 Temmuz şehitleri için yazmış olduğu mesajı okundu.

Süleyman ef. Recepi’nin hutbede okunan mesajında yer alan ifadeler ise şöyle;

“Bundan bir yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde dost ve kardeş ülke Türkiye’de devlet içine yuvalanan terör örgütü tarafından darbe girişiminde bulunulmuş ve bu darbe girişimi vatanını ve dinini savunan kardeşlerimizce püskürtülmüştür. Ancak, bu darbe girişimi esnasında masum 250 Müslüman Türk kardeşimiz şehit olmuş, 2000’i aşkın da gazi olmuştur. Bugün bu vesileyle bir yıl evvel kutsal değerleri uğruna şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazi olan kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan şifa diliyorum.

Müslümanlar olarak Cenab-ı Allah, birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eylesin. Yaşanan bu kötü hadiseden ders alarak Ümmet olarak birbirimize kenetlenmemizi lütfeylesin. Fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı feraset ve basiretle davranmamızı ihsan eylesin. Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eylesin.”

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Makedonya İslam Birliği işbirliğinde Mustafa Paşa Camii’nde Cuma namazı öncesi kuran ziyafeti ve 58 hatimin duası yapıldı.

Bu akşam namazından sonra (saat 21:15) Mustafa Paşa Camii’nde Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Makedonya İslam Birliği işbirliğinde mevlit-i şerif okunacak.

Gayret Derneği’nin organizasyonunda yarın akşam namazından sonra Kırçova Hayati Baba Tekkesinde 15 Temmuz şehitlerinin anısına Mevlid-i Şerif okunacaktır.

Read Previous

El Sani: Kimsenin Katar’daki askeri üssü tartışma hakkı yok

Read Next

Şehit Erol ve Abdullah Olçok Üsküp’teki evlerinde anıldı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *