Kurşunlu Han’da 11. Geleneksel İftar Merasimi gerçekleşti

Rumeli Türkleri Vakfı, Üsküp Derneği, Köprü Derneği ve Ensar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, 11. Geleneksel İftar Merasimi Üsküp’te bulunan tarihi Kurşunlu Han’da gerçekleşti.

Haber: Aydın DAVUD, Fotoğraf: Sezer SALİHİ / TIMEBALKAN

İftar merasimine TİKA Koordinatörü Aytekin Ayden, RUTEV Başkanı Kemal Baltepe, Üsküp Derneği Başkanı Macit Şahinler, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, TMBH Genel Başkanı Erdoğan Saraç, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Tahir Bora Atatanır, M.C. Anayasa Mahkemesi Üyesi Gzime Starova, RUTEV Mütevelli Heyet Başkanı Melek Aras, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, RUİYAD Başkanı Cavit Galiç, İBU Rektörü İsmail Kocayusufoğlu, Merhamet Derneği Başkanı Rıdvan Caferi, Anadolu Ajansı Makedonya Temsilcisi Adnan İdriz, dernek, kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bu yıl 11.si geleneksel olarak bu bereket, mutluluk, sevgi sofraları yapılagelmekteolduğunu söyleyen Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, “Ben Köprü Derneği ve Ensar Derneği adına bu iftara vesile olmaları hasebiyle yıllar önce aileleri Üsküp’ten, Türkiye’ye İstanbul’a farklı yerlere göçetmiş ailelerin bireleyi, fertleri olarak kah Üsküp Derneği’nde, kah RUTEV’de ve diğer derneklerde bir araya gelen ve Türkiye’de Rumeli’nin sesi olan, Rumeli insanının hizmetinde ve emrinde olan bu camianın müntesiplerine, bilhassa sizlerin adına teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

RUTEV Başkanı Kemal Baltepe, “Ramazan, İslam alemine ramhet, bereket getiren müstesna bir aydır. Bu güzel ayda bolluğun, bereketin, paylaşmanın, dostluğun ve kardeşliğin en üst düzeye çıktığı bir ay. Bu vesileyle Ramazan’da yapılan hayır ve ibadetlerimizin Rabbimden kabul edilmesini niyaz ediyorum.” dedi.

Yıllardan beri Balkanlara ve Türkiye’de bulunan soydaşlarına her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını, çeşitli ilmi toplantılarla, çeşitli faaliyetlerle devam ettiren vakıf olduklarını belirten Kemal Baltepe, “Bunun yanı sıra özellikle bu yıl ilkini Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapmış olduğumuz iftarımızdan sonra Sırbistan’ın Sancak bölgesinde ikinci iftarımızı gerçekleştirdik. Bu akşam da üçüncü iftarımızda siz Üsküp halkı ile bir aradayız. ” diye konuştu.

MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, “11 yıldır bizleri bu topraklarda yalnız bırakmayan, en güzel gününde, Ramazan ayında, rahmet ayında bizlerle en azından bir gece birlikte olmak için Türkiye’den kalkıp gelen değerli büyüklerimize, RUTEV’e, Üsküp Derneği başkan ve üyelerine bir Üsküplü olarak, bir Makedonya Türkü olarak şükranlarımı arzetmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iftar merasimi Kur’an-ı Kerim ve duayla son buldu.

Read Previous

Zaev-Soumalainen görüşmesi

Read Next

Ramazan coşkusu Üsküp mahalle iftarlarında yaşanıyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *