MATÜSİTEB Genel Başkanı’ndan Erdoğan’a tebrik mektubu

16 Nisan tarihinde Türkiye’de Anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleşen halk oylaması sonucu MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazmış olduğu tebrik mektubunu MATÜSİTEB facebook hesabından yayınladı.

MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin’in tebrik mektubunda halk oylaması sonucu ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Saygıdeğer Cumhurbaşkanım,

16 Nisan Pazar günü Anavatanımız Türkiye’de düzenlenen anayasa değişikliği halk oylaması sonucunun başta Zat-ı Alinize ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine olmak üzere tüm coğrafyaya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Halk oylamasında sistem değişikliği oylanmış, vesayet anayasası yerine milli irade, sivil anayasaya evet demiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları iradelerine sahip çıkarak yüksek bir katılım oranıyla sandığa gitmiş ve kanaatini ortaya koymuştur. Halk oylaması sonucunda demokrasi, insan hakları, milli irade, Türkiye, Balkanlar ve mazlum coğrafyalar kazanmıştır. Halk oylaması sürecini büyük bir titizlikle takip eden Makedonya Türkleri sonuçların açıklanmasının ardından başkent Üsküp, Gostivar, Kalkandelen ve diğer şehirlerde coşkulu kutlamalar tertiplemiştir. Bu sonuçlarla birlikte son dönemde değişen, dönüşen ve güçlenen yeni Türkiye’nin Balkan coğrafyasına gösterdiği önemin artacağına olan inancımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Türkiye’nin soydaş ve akraba topluluklarına yönelik yapacağı her çalışmanın en büyük destekçisi olacağımızı özellikle vurgulamak isteriz.

Daha güçlü bir Türkiye’nin kapılarını açan 16 Nisan halk oylaması sonuçlarının Türkiye’ye, Balkanlar’a ve tüm coğrafyaya güzellikler getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.”

Read Previous

Muhittin Kahveci: “Makedonya Cumhuriyeti İlkokul ve liselerde eğitim veren eğitimcilerin dikkatine”

Read Next

Skandal: Radoviş’te “Kutlu Doğum Programı” engellendi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *