TDV ve MATÜSİTEB Makedonya’nın farklı kentlerinde kutlu doğum haftası programı düzenleyecek

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve MATÜSİTEB ortaklaşa Makedonya’nın farklı kendtlerinde kutlu doğum haftası programı düzenleyecek.

MATÜSİTEB tarafından yayınlanan bildiri ise şöyle;

“Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin miladi yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftasına girmiş bulunuyoruz. Kutlu Doğum Haftası, Resûl-i Ekrem (s.a.s)’i anmaktan anlamaya şiarıyla T.C. Diyanet İşleri Başkanlığının tamamen kendi inisiyatifi ile başlattığı ve 1989 yılından beri kutladığı bir haftadır. Kutlu Doğum Haftası, mümin gönüllerde Peygamberimize duyulan muhabbetin artmasına, onun insanlığa takdim ettiği güzelliklerin daha iyi anlaşılmasına vesile olan, alemi islam tarafından benimsenmiş ilmi ve kültürel bir faaliyettir. Bu hafta, hicri takvime göre idrak ettiğimiz mevlid kandilimizin bir alternatifi değildir.

İman nimetinden sonra Allah’ın bizlere lütfettiği en büyük nimet emandır. Güven nimetidir. Rabbimiz, kainatı insana emanet etmiş ve güvenli bir dünya kurmamızı emretmiştir. İnsanın insana, komşunun komşuya, işçinin işverene güvendiği bir dünyayı inşa etmemizi istemiştir. Ne hazindir ki bugün insanlık bütün bu emanetlere hakkıyla riayet edemediği için küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyoruz. Bireyler ve toplumlar arası ilişkileri sarsan hâdiselerin bir türlü ardı arkası kesilmiyor. Gün geçtikçe insanın insanla ve tabiatla ilişkisi bozuluyor. Ve her geçen gün dünyamız daha da güvensiz bir hale geliyor.

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda büyük bir kargaşa ve kaos ortamı, müthiş bir güvensizlik ve korku tablosu ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Güven ihtiyacını karşılamak için olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Teknolojinin her türlü imkanı seferber ediliyor.

Bugün yerküremizi kuşatan güven bunalımı öyle boyutlara ulaşmıştır ki tüm insanlığın ortak yurdu ve evi olan dünyamızın güvenliği de geleceği de büyük bir tehlike altındadır. İnsanların bitmek tükenmek bilmeyen hırs ve tamahları yüzünden tabiatın dengesi bozulmaya başlamıştır.

Üzülerek ifade edelim ki; tüm bu yaşanan olumsuzluklardan müminler topluluğu da kendisini koruyabilmiş değildir. Tarihte “selam ve eman yurdu” olarak bilinen İslam beldeleri bugün ahlak ve hukuk tanımayan karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde tarumar edilmektedir.

İşte bütün bu gerekçelerle T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Matüsiteb olarak ortaklaşa programlar tertip edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığınca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”olarak belirlenmiştir. Düzenlenecek etkinliklerle yeniden Emin Peygamber’in emin ümmeti olabilmek ve güven toplumu olarak anılabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır. Diğer taraftan insanlığın hep birlikte güvensizlik girdabına doğru sürüklendiği günümüzde güvenli, huzurlu, yaşanabilir bir dünyanın inşasına katkı sağlanacaktır.

Programlar aşağıdaki şekilde icra edilecektir.

1-Üsküp, Holiday Inn Salonu – 18 Nisan 2017, 19:30
2-Radoviş, Radoviş Kültür Evi – 19 Nisan 2017, 19:30
3- Gostivar, Aşağı Banitsa Mustafa Kemal İ.Ö.O. Konferans Salonu – 20 Nisan 2017, 19:30”

Read Previous

Yunanistan’da bayram coşkusu

Read Next

Bosna seçim sonuçlarından memnun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *