Vucic: Sırbistan Rusya’ya yaptırım uygulamayacak

Sırbistan’da 25 Ekim’de yapılacak parlamento seçimleri öncesi Belgrad’da miting düzenleyen Aleksandar Vucic, ülkesinin bağımsız dış politika çizgisini ve Avrupa yolunu sürdüreceğini söyledi.

Vucic, Rusya ile ilişkiler konusunda ise Sırbistan’ın geleneksel dostluklarından vazgeçmeyeceğini belirterek, Belgrad’ın Rusya’ya yaptırım uygulamadığını ve bu politikayı sürdüreceğini ifade etti.

Kosova konusunda Sırbistan’ın toprak bütünlüğünün korunması ve barışın sürdürülmesi için çalışacağını söyleyen Vucic, Kosova’daki Sırpların desteklenmeye devam edileceğini kaydetti.

Ekonomi ve yeni hükümet planlarına da değinen Vucic, seçimleri kazanması halinde 31 bakanlı mevcut hükümet yapısının 12 bakanlı bir kabineye dönüştürüleceğini açıkladı.

Read Previous

Bosna Hersek’te sel felaketinin ikinci yılında yas

Read Next

Üsküp Maratonu 2026’nın kazananı Kenyalı atlet