Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da polis teşkilatının zırhlı araç filosu genişletiliyor. Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı, 3 yeni Roshel Senator özel zırhlı araç için 3,9 milyon KM değerinde kamu ihalesi başlattı.
KDV hariç yaklaşık 2 milyon avroya karşılık gelen yeni alımla birlikte Saraybosna Kantonu polisinin sahip olacağı bu tür zırhlı araçların sayısının 13’e ulaşması planlanıyor.
Geçen hafta düzenlenen geçit töreninde Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı 7 özel zırhlı araçla yer alırken, 3 aracın daha teslimat sürecinde olduğu belirtildi. Yeni ihale kapsamında alınacak 3 araçla toplam sayı 13 olacak.
Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanı Admir Katica, polis teşkilatının araç, ekipman ve diğer teknik imkanlarla güçlendirilmesi için 70 milyon KM’den fazla yatırım yapıldığını açıkladı.
Roshel Senator araçları devriye ve keşif görevleri, özel operasyon birimlerinin taşınması ve desteklenmesi ile kriz durumlarında barikat oluşturulması amacıyla kullanılabiliyor. Araçlar, tam donanımlı 10 polis memurunu taşıyabiliyor.
Kanada üretimi Roshel Senator, Ford F-550 kamyon şasisi üzerine geliştirilen 4×4 hafif zırhlı bir araç olarak polis, sınır ve özel operasyon birimleri tarafından kullanılmak üzere tasarlandı.












