Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj hakkındaki tutukluluk tedbirinin devamına karar verdi.
Yüksek Mahkeme, bugün gerçekleştirilen duruşmada, Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin Özel Temyiz Mahkemesinin Veliaj hakkında verdiği tutukluluk kararını yürürlükte bıraktı.
Özel Temyiz Mahkemesi, 13 Mart 2025 tarihinde Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin İlk Derece Özel Mahkemesinin Veliaj hakkındaki tutukluluk kararını onamıştı.
Dosya, Arnavutluk Anayasa Mahkemesinin kararının ardından yeniden değerlendirilmek üzere Yüksek Mahkemeye gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi, Veliaj’ın tutukluluk tedbirinin orantısız olduğu yönündeki iddialarının Yüksek Mahkeme tarafından gerekçeli şekilde değerlendirilmesini istemişti.
Veliaj, 10 Şubat 2025’te yolsuzluk ve kara para aklama şüphesiyle gözaltına alınarak tutuklanmış ve o tarihten bu yana cezaevinde tutuluyor.
2015 yılından bu yana Tiran Belediye Başkanlığı görevini yürüten Veliaj, daha önce Arnavutluk hükümetinde bakanlık görevinde bulunmuş ve milletvekilliği yapmıştı.












