Slovenya’da film sahnelerini aratmayan kovalamaca: Polisin silahını alıp polisi vurdu

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da 21 yaşındaki bir gencin polisin silahını alarak bir polis memurunu yaralamasının ardından geniş çaplı kovalamaca yaşandı. Şüpheli, daha sonra çaldığı polis aracıyla kaçmaya çalıştı.

Olay nedeniyle Radovljica’da güvenlik önlemleri artırılırken okullar, anaokulları ve bazı kamu kurumları geçici olarak kapatıldı.

Olay, sabah saat 09.00’dan kısa süre önce 21 yaşındaki sürücünün Ljubljana çevre yolunda trafik kazasına karışmasının ve olay yerinden kaçmasının ardından başladı.

Polis ekipleri kısa süre sonra sürücüyü yakalayarak Gorenjska otoyolunda durdurdu. Ancak müdahale sırasında şüpheli, polis memurunun hizmet tabancasını ele geçirerek memura ateş etti.

Polis memuru yaralandı

Yaralanan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Polis memurunun hafif yaralandığı, olayda başka yaralanan olmadığı bildirildi.

Silahlı saldırının ardından şüpheli bir polis aracına binerek Gorenjska bölgesi yönünde kaçmaya devam etti. Bunun üzerine güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

Şüphelinin Lesce bölgesinde yeri tespit edildi ve kısa süre sonra Radovljica yakınlarında yakalanarak gözaltına alındı.

Okullar ve anaokulları güvenlik amacıyla kapatıldı

Şüphelinin yakalanmasına kadar geçen sürede vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla Radovljica’da sıkı tedbirler uygulandı.

Önlem olarak ilkokullar, ortaokullar, anaokulu, sağlık merkezi ve bazı mağazaların kapıları kilitlendi.

21 yaşındaki şüphelinin saldırıyı neden gerçekleştirdiği ise henüz bilinmiyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Read Previous

Hırvatistan’da 192 binden fazla kişinin banka hesapları bloke durumda

Read Next

KFOR Komutanı Ulutaş: Kosova’daki güvenlik durumu son yıllarda iyileşti