Arnavutluk Demokratik Partisi Genel Başkanı Sali Berisha, ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Arnavut diasporasıyla bir araya geldi.
Konuşmasında ABD’ye yeniden dönüşüne değinen Berisha, dört yıl önce ülkeye girişinin engellendiğini ve bunun kendisi açısından duygusal bir gün olduğunu söyledi.
Berisha, o dönemde yaklaşık 8 yıldır herhangi bir siyasi görevde bulunmadığını ve siyasi hayattan büyük ölçüde uzaklaştığını belirterek, ABD’ye giriş yasağına karşı verdiği mücadelede Arnavutların gücüne ve ABD’ye olan inancına güvendiğini ifade etti.
“Bu gün, dört yıl önce ABD’ye girişimin engellenmesiyle yaşadığım haksızlığa karşı verdiğim mücadelenin sonucunu gösteriyor” diyen Berisha, söz konusu kararın ABD’den değil, “özgürlük ve ulus karşıtı” olarak nitelendirdiği siyasi gündemlerden kaynaklandığını savundu.
Berisha, ABD’de Kasım 2024’te Donald Trump’ın yeniden başkan seçilmesinin ardından “özgür dünyanın” yeniden güç kazanmaya başladığını öne sürdü. Bu değişimin etkilerinin Arnavutluk’a da ulaştığını savunan Berisha, kendisine yönelik kararların arkasında olduğunu iddia ettiği kişilerin bugün zor durumda olduğunu söyledi.
Arnavut diasporasının kendisine verdiği desteğe teşekkür eden Berisha, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya da minnettarlığını dile getirdi.
Berisha, “Bana yönelik giriş yasağını imzalayanlar bugün kendi ülkelerinde istenmeyen kişiler durumunda. Arnavutluk’ta bana karşı hazırlanan kumpasların arkasında olanlar bugün cezaevinde. Ben ise bugün, onların sonsuza kadar ayak basmamı engellemek istedikleri topraklarda duruyorum” ifadelerini kullandı.
Berisha ayrıca, kendisini en zor dönemlerinde destekleyen ABD’deki Arnavutlara teşekkür ederek, Trump yönetimine ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’ya da özel teşekkürlerini iletti.
:::










