Kuzey Makedonya’da polis tarafından son 24 saatte gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, “pervasız araç kullanma” suçundan 18 sürücü gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sürücülerden 9’u alkollü araç kullanırken yakalandı. Söz konusu sürücüler İştip, Pirlepe, Demir Hisar, Manastır, Kumanova ve Negotino’da tespit edildi.
Kumanova’da bir sürücünün kanındaki alkol oranı 1,57 promil olarak ölçüldü. Sürücünün polis memurlarına karşı saldırgan davrandığı belirtildi.
Demir Hisar’da ise 1,89 promil alkollü olduğu belirlenen bir sürücünün trafik kazasına neden olduğu bildirildi.
7 kişi ehliyetsiz araç kullandı
Denetimlerde 7 sürücünün ehliyet sınavını geçmeden araç kullandığı tespit edildi. Bu kişiler Kumanova, Üsküp, Manastır, Gostivar ve Çaşka Belediyesi’nde yakalandı.
Ehliyetsiz araç kullananlar arasında iki çocuk da bulunuyor. Çocuklardan birinin otomobil, diğerinin ise motosiklet kullandığı açıklandı.
Ayrıca Kumanova ve Üsküp’te iki sürücünün, haklarında motorlu araç kullanma yasağı bulunmasına rağmen direksiyon başına geçtiği tespit edildi.
Polis, olaylarla ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından sürücüler hakkında uygun suç duyurularında bulunulacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve dikkatsiz ve sorumsuz sürücüleri cezalandırmak amacıyla denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini bildirdi. Bakanlık, trafik kurallarına uyulmasının ve verilen sürüş yasaklarına tamamen riayet edilmesinin kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.












