Arnavutluk’un Vlora kentinde tatil yaptığı otelde çıkan yangında ağır yaralanan 25 yaşındaki Arnavutluk vatandaşı, ileri tedavi için Türkiye’ye gönderildi.
Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı, A.D. isimli hastanın vücudunun yaklaşık yüzde 85’inde yanık oluştuğunu ve gerekli tıbbi ve idari işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’de tedavi edilmek üzere sevk edildiğini açıkladı.
Bakanlık, hastanın Türkiye’ye naklinin Tiran’daki Türkiye Büyükelçiliği ve Türk sağlık makamlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini bildirdi.
Hastanın Türkiye’deki tedavi masraflarının Arnavutluk devleti tarafından karşılanacağı belirtildi.
Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Albana Koçiu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk makamlarıyla yürütülen işbirliği sayesinde hastanın Türkiye’ye naklinin sağlandığını ve özel bir hastanede tedavisine devam edeceğini ifade etti.
6 kişi yaralanmıştı
16 Ağustos’ta Vlora’da bir otelde yangın çıkmış, olayda 6 kişi yaralanmıştı. Yaralıların çoğunun Kosova vatandaşı olduğu açıklanmıştı.
Arnavutluk makamları, yangının ilk değerlendirmelere göre kazara çıktığını ve elektrik prizinin yanmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.












