Pelister’de iki bacağında kırık oluşan kişi kurtarıldı

Kuzey Makedonya’nın Pelister Dağı’nda, Malo Ezero bölgesinin üzerindeki ulaşılması güç arazide yaralanan bir kişi kurtarıldı.

Her iki bacağının alt kısmında kırık oluşan yaralı, ekipler tarafından bulunduğu bölgeden çıkarılarak Pelister Bilgi Merkezi’ne götürüldü. Burada Bitola Acil Tıp ekiplerine teslim edilen yaralı, tedavi edilmek üzere Bitola Klinik Hastanesi’ne sevk edildi.

Kriz Yönetim Merkezi’nin açıklamasına göre yardım çağrısı, saat 12.04’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaştı. Bunun üzerine ilgili kurumlar harekete geçirildi.

Yaralının bilincinin açık olduğu ancak hareket ettiği sırada kanama yaşadığı belirtildi. Bitola Kriz Yönetim Merkezi aracılığıyla Acil Tıp, Bitola İçişleri Müdürlüğü, Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü, Bitola İtfaiyesi ve Pelister Milli Parkı ekipleri olaydan haberdar edildi.

Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü ekipleri hemen bölgeye hareket ederken, Pelister Milli Parkı da korucu ekibini görevlendirdi. Arazinin ulaşılması güç olması nedeniyle yaralının taşınması için hava desteği de talep edildi.

Ancak Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü ekipleri kısa süre içinde yaralıya ulaşmayı başardı ve arazi aracıyla taşımaya başladı.

Saat 13.45’te Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü ile Pelister Milli Parkı ekipleri Lovçka Kuça bölgesinde buluştu. Burada Bitola Acil Tıp ekibinden bir doktor, yaralıya ilk tıbbi müdahaleyi yaptı.

Yaralı daha sonra Bitola’daki Klinik Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Read Previous

Yunan basınına göre Mekke Ortak Savunma Anlaşması Türkiye için çok avantajlı

Read Next

Avlonya’da bir otelde çıkan yangında 5’i Kosova vatandaşı 6 tatilci yaralandı