Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Bećirović, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.
Beçiroviç, ziyaret kapsamında Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki ile de görüştü.
Yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini hatırlatan Beçiroviç, Türk halkının ve devlet yönetiminin kararlı direniş sergilediğini vurguladı.
“15-16 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve devlet yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokratik kurumları ve anayasal düzeni savunma kararlılığını ortaya koydu. Bu cesur direniş demokrasiyi kurtardı” ifadelerini kullandı.
Beçiroviç, Bosna Hersek’in o dönemde Türkiye’ye güçlü destek verdiğini hatırlatarak, terörizm ve şiddet içeren aşırıcılığın her türüne karşı mücadeleye bağlı olduklarını dile getirdi.
2016 yılındaki olayların demokratik kurumların ne kadar ciddi tehditlerle karşı karşıya kalabileceğini gösterdiğini belirten Beçiroviç, anayasal düzenin ve hukukun üstünlüğünün korunmasının önemine dikkat çekti.
“Demokratik yollarla seçilmiş kurumlara yönelik her tehdit, yalnızca ilgili ülke için değil, bölgesel ve uluslararası istikrar için de risk oluşturur” değerlendirmesinde bulundu.
Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için saygı ve taziyelerini ileten Beçiroviç, Türkiye’nin Bosna Hersek için önemli bir dost olduğunu vurguladı.
“Türkiye Cumhuriyeti, Bosna Hersek’in kanıtlanmış dostudur. Kardeş Türkiye’nin barış, güvenlik ve ekonomik kalkınmayı teşvik eden güçlü bir ülke olarak ilerlemeye devam etmesini diliyoruz” dedi.
15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde 253 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 700’den fazla kişi yaralanmıştı.












