Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Türkiye’den onlarca yeni yatırımın Kuzey Makedonya’ndaki Teknolojik ve Endüstriyel Gelişim Bölgeleri’ne (TİDZ) yönelmesinin beklendiğini açıkladı.
Başbakan Mickoski, İstanbul’da düzenlenen iş forumunun ardından yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye dikkat çekti.
Erdoğan’ın, daha fazla Türk yatırımcının Kuzey Makedonya’ya yönlendirilmesi için bizzat destek vereceğini ifade ettiğini aktardı.
Mickoski, forumun ardından önümüzdeki dönemde onlarca potansiyel yatırımın somut projelere dönüşmesini beklediğini belirterek, “Türkiye’den gelebilecek diğer yatırımcılar açısından, düzenlediğimiz iş forumunun sonucu olarak önümüzdeki süreçte birkaç düzine yatırımın hayata geçirilmesini bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bana, mümkün olduğunca fazla Türk yatırımcının ülkemize gelmesi için destek olacağını söyledi” dedi.
Yatırımların ülke ekonomisi açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Mickoski, bu sürecin yeni istihdam alanları yaratacağını ve yurt dışında yaşayan vatandaşların geri dönüşüne katkı sağlayabileceğini ifade etti. “Bizim görevimiz bu yatırımları en iyi şekilde karşılamak, yeni ve iyi ücretli iş imkanları oluşturarak yurtdışındaki vatandaşlarımızı geri kazanmaktır” diye konuştu.











