Kosova’da yurt dışından posta yoluyla gönderilen oy pusulalarının bulunduğu paketlerin doğrulama süreci Kosova Merkez Seçim Komisyonu bünyesindeki Oy Sayım ve Sonuç Merkezi’nde devam ediyor.
Komisyon sözcüsü Valmir Elezi, şu ana kadar 7 binden fazla oyun incelendiğini ve 7 bin 153 paket oy pusulasının onaylandığını, 142 paketinse reddedildiğini açıkladı.
Elezi, reddedilen paketlerin en yaygın nedeninin kayıt belgesinin eksikliği olduğunu belirtti. Bu belgenin, yurt dışında oy kullanmak için kayıt yaptıran seçmenlere verilen resmi bir doğrulama evrakı olduğu ifade edildi.
Ayrıca 13 belediye sayım merkezinde doğrulama ve sayım sürecinin tamamlandığı bildirildi. Ülke genelinde incelenen sandık sayısının 2 bin 498’in 1.379’una ulaştığı ve bunun yüzde 55’ten fazlasına denk geldiği aktarıldı.
Elezi, Oy Sayım ve Sonuç Merkezi’nde yurt dışından gelen oy paketlerinin değerlendirilmesinin sürdüğünü, ayrıca normal sandıklardaki seçmen listeleri, engelli seçmen oyları ve diplomatik temsilciliklerde kullanılan oyların da taranacağını ifade etti.











