Rama: “Zvërnec protestoları çevresel değil, hibrit savaşın parçası”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Zvërnec’te planlanan projeye karşı düzenlenen protestoların çevresel kaygılardan ziyade “hibrit savaş” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Rama, söz konusu eylemlerin arkasında İran’ın bulunduğunu öne sürdü.

Karadağ’ın Tivat kentinde düzenlenen Avrupa Birliği – Batı Balkanlar Zirvesi’nde konuşan Rama, konunun yalnızca çevre meselesi olmadığını vurguladı.

“Bu sadece çevresel bir tartışma değil. Aynı zamanda bir hibrit savaş meselesidir. Arnavutluk’un düşmanlarını iyi tanıyoruz. Uzun süredir ülkemize yönelik siber saldırılara karışan İran rejimi, projenin Gazze’den Filistinlilerin Arnavutluk’a getirilmesini amaçladığı yönündeki söylemlerin yayılmasında rol oynuyor,” dedi.

Rama, proje hakkında ortaya atılan iddiaları da reddederek, kamuoyuna yansıtılan bilgilerle gerçeğin örtüşmediğini ve sahte içeriklerin yanlış algı oluşturduğunu belirtti. Henüz onaylanmış bir proje bulunmadığını vurgulayan Rama, bu nedenle tartışmaların temelsiz olduğunu ifade etti.

Son günlerde Zvërnec bölgesinde turistik kompleks inşasına karşı art arda beş protesto düzenlenirken, altıncı protestonun da yapılacağı duyuruldu. Göstericiler, Narta Lagünü ekosistemine ve çevreye zarar verileceği gerekçesiyle projeye karşı çıkarken, bazı protestocular siyasi talepler de dile getirerek Başbakan Rama’nın istifasını istedi.

Read Previous

Pentagon’un, İsrail’in ABD’deki casusluk faaliyetleri için tehdit seviyesini en yükseğe çıkardığı iddiası

Read Next

Kosova’da 16 ayda üçüncü kez sandık başına gidiliyor