Marta Kos, Brüksel’de yaptığı açıklamada, Macaristan’ın Avrupa Birliği’nin liyakate dayalı genişleme politikasında kilit ortak olmaya devam ettiğini vurguladı. Kos, AB’nin Batı Balkan ülkelerinin üyelik sürecindeki ilerlemesini hızlandırmak istediğini belirtti.
Kos, Brüksel’de Macaristan’ın yeni Dışişleri Bakanı Anita Orban ile bir araya geldiğini açıkladı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu sabah Macaristan’ın yeni Dışişleri Bakanı Anita Orban ile tanışmaktan memnuniyet duydum” ifadelerini kullandı.
Görüşmede, Macaristan’ın AB genişleme politikasındaki rolüne dikkat çeken Kos, “Macaristan, Avrupa Birliği’nin liyakate dayalı genişleme politikasının kilit bir ortağıdır. Aday ülkelerle bu temel doğrultusunda ilerlemek için yakın iş birliği konusunda mutabık kaldık” dedi.
Kos ayrıca, gelecek hafta düzenlenecek Batı Balkanlar Zirvesi öncesinde, bölge ülkelerinin Avrupa Birliği yolunda desteklenmesine yönelik ortak hedefin bir kez daha teyit edildiğini belirtti.
“Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği’ne katılım yolunda ilerlemelerini destekleme konusundaki kararlılığımızı yineledik” diyerek sözlerini tamamladı.











