Kosova’da ilk kez düzenlenen İtalya-Kosova Tarım İşletmeleri Forumu’nda, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin özellikle tarım sektöründe geliştirilmesi ele alındı.
Foruma, geçici Başbakan Albin Kurti, İtalya’nın Kosova Büyükelçisi Maurizio Antonini, Sanayi, Girişimcilik, Ticaret ve İnovasyon Bakan Vekili Mimoza Kusari-Lila, Tarım Bakan Vekili Armend Muja ile iki ülkeden iş dünyası temsilcileri katıldı.
Geçici Başbakan Albin Kurti, forumun Kosova ile İtalya arasında uzun vadeli ortaklıkların kurulması açısından önemli bir platform olduğunu belirterek, Kosova’nın yatırımlara, yeni fikirlere ve ciddi ekonomik iş birliklerine açık olduğunu söyledi.
Kurti, İtalya’nın ekonomi ve diplomasi alanlarında Kosova’nın en önemli ortaklarından biri olduğunu ifade ederek, Kosova’nın istikrarlı ekonomik yapısı ve genç nüfusuyla yatırımcılar için uygun bir ortam sunduğunu kaydetti.
Sanayi Bakan Vekili Mimoza Kusari-Lila ise forumun tarım, tarım sanayi ve gıda güvenliği alanlarında ekonomik diyalog ve deneyim paylaşımı için önemli bir zemin oluşturduğunu belirtti.
Tarım Bakan Vekili Armend Muja da İtalya’nın gıda işleme alanındaki deneyiminin Kosova için önemli bir model olduğunu ifade ederek, tahıl, süt ürünleri, meyve-sebze ve et işleme sektörlerinde iş birliği potansiyeline dikkat çekti.
İtalya’nın Kosova Büyükelçisi Maurizio Antonini ise tarım alanındaki iş birliğinin iki ülke için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin yeni yatırım alanları yaratacağını söyledi.
Kosovaport












