Partiler sessiz, İvanov’un hükümeti kurma görevini vermek için daha bir haftası var

Parlamentonun kurulmasından sonra hükümetin kurulması takvimi çalışmaya başladı. Ancak şimdiye kadar partiler sessiz, Cumhurbaşkanı İvanov ise herhangi bir bilgi vermeyerek sadece yasalarda belirlenen sürelere saygı göstereceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı İvanov’un yeni hükümeti kurma görevini vermek için daha bir haftası kaldı. Yasalarla belirlenen son tarih 9 Ocak.

İki en büyük parti ise eski tutumlarından vazgeçmiyor. VMRO DPMNE meşruiyetin ve halkın desteği onlarda olduğunu iddia ederken, ana muhalafet Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği ise Gruevski siyasetinin hiçbir değeri olmadığını ve seçmenlerin çoğunluğunun değişim için oy kullandığını kaydediyor.

Tahminlere göre Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, hükümet kurma görevini Yeni Yıl ile Noel tatili arasındaki dönemde verecek. Cumhurbaşkanı İvanov, geçenlerde Anayasa ile belirlenen tarihlere saygı duyacağını kaydetti.

Ana muhalafet sözcüsü Petre Şilegov ise mevcut muhalafet hükümetin kurulması doğrultusunda kurulacak herhangi bir oluşum hakkında kamuoyunu zamanında bildireceklerini vurguladı.

Read Previous

Yunan polisinden Mannequian Challenge çılgınlığı

Read Next

İstanbul’daki terör saldırısına tepkiler

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *