Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Željka Cvijanović, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri ziyareti kapsamında Kongre’de Cumhuriyetçi Kongre üyesi Randy Fine ile görüştüğünü, Bosna Hersek’teki siyasi duruma ilişkin Sırp Cumhuriyeti entitesinin görüşlerini aktardığını ve Donald Trump yönetiminin yaklaşımına destek verdiğini söyledi.
Cvijanović, görüşmede Bosna Hersek’in anayasal yapısı ve güncel siyasi gelişmelerin ele alındığını belirterek, ülkedeki süreçlerin sorumluluğunu yerel kurumlar ile demokratik şekilde seçilmiş temsilcilerin üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Cvijanović, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu görüşme, Bosna Hersek’in anayasal yapısını ve Sırp Cumhuriyeti’nin mevcut siyasi gelişmelere ilişkin tutum ve görüşlerini açıklamak için bir fırsattı.” ifadelerini kullandı.
Washington ziyaretinin siyasi, diplomatik ve iş dünyası temsilcileriyle bir dizi görüşme için fırsat sunduğunu belirten Cvijanović, Beyaz Saray’daki temaslarda da Bosna Hersek’teki durumun anlatılmasının önemli olduğunu söyledi.
Washington’daki temasları sırasında Bechtel şirketinin bir temsilcisiyle de görüştüğünü aktaran Cvijanović, Sırp Cumhuriyeti’nde altyapı projelerinin hayata geçirilme imkânlarını ele aldıklarını ve ABD şirketlerinin bu entitedeki varlığının artmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
Cvijanović, üç günlük ABD ziyaretine Kongre’deki görüşmelerle başladığını ve temaslarını Amerikalı yetkililer ile iş dünyası temsilcileriyle sürdüreceğini açıkladı.











