Hırvatistan’ın Ičići kıyısında gerçekleştirilen “Think Green” adlı çevre temizliği etkinliğinde denizden 1,6 tondan fazla atık çıkarıldı.
Etkinlik, dalış kulübü Roniti se mora Dalış Kulübü tarafından organize edildi. Temizliğe Hırvatistan ve Slovenya’dan yaklaşık 70 dalgıç, gönüllü ve deniz sever katıldı.
En fazla çıkarılan atıkların arasında otomobil ve kamyon lastikleri, eski balıkçılık ekipmanları, ağlar, tuzaklar ve çeşitli metal ve evsel atıklar yer aldı. Ayrıca çok sayıda şişe ve teneke de denizden toplandı.
Kulüp temsilcisi Josip Pavlović, denizden çıkarılan atık miktarının endişe verici olduğunu belirterek, yapılan araştırmalara göre her yıl Hırvatistan’ın Adriyatik Denizi bölümüne yaklaşık 3000 ton atığın karıştığını söyledi.
Temizlik çalışmaları Ičići limanı, sahil bölgesi ve ACI Marina Ičići açıklarını kapsadı. Etkinlik yalnızca çevre temizliğiyle sınırlı kalmadı; aynı zamanda genç katılımcılara dalış güvenliği ve deniz ekosisteminin korunması konusunda eğitimler de verildi.












