Eski Başbakan Gruevski’den Sert Mesaj: “Makedonya’da Kim İktidarda?”

Kuzey Makedonya’nın eski Başbakanı ve Macaristan’da sığınma hakkı bulunan Nikola Gruevski, Adalet Bakanı Igor Filkov’un kendisinin iadesine ilişkin açıklamalarına Facebook üzerinden uzun bir paylaşımla yanıt verdi.

Gruevski, açıklamasında en temel sorunun “Makedonya’da kim iktidarda?” olduğunu dile getirerek, mevcut uygulamaların önceki hükümet dönemindeki politikalara benzediğini savundu. Eski Başbakan, Zoran Zaev ve SDSM dönemine atıf yaparak, o döneme ait uygulamaların hâlen sürdüğünü iddia etti.

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Gruevski, Adalet Bakanı’na çağrıda bulunarak önceki hükümet dönemindeki “siyasi baskı ve kötüye kullanımların” araştırılması gerektiğini söyledi. Kendisine yönelik davaların “siyasi motivasyonlu ve kurgulanmış” olduğunu bir kez daha ileri sürdü.

Gruevski ayrıca “Mercedes” davası, mal varlığıyla ilgili iddialar ve Kırçova–Ohri otoyolu projesi gibi kamuoyunda bilinen dosyalara da değinerek, tüm suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Açıklamasının sonunda yargı sisteminin bir gün Avrupa Birliği tarafından da farklı değerlendirileceğini öne süren Gruevski, Adalet Bakanı’na yasalar ve vicdan doğrultusunda hareket etme çağrısında bulundu ve geçmişten gelen “kirli oyunların” parçası olmaması gerektiğini ifade etti.

Read Previous

Londra–Antalya uçağında çıkan kavga Priştine’ye acil iniş yaptırdı

Read Next

İspanya Başbakanı Sanchez’i taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı