Üsküp’te ani sıcaklık değişimleri, acil sağlık hizmetlerine yapılan çağrı sayısında artışa neden oldu. Son günlerde vatandaşların en çok kan basıncı dalgalanmaları ve baş dönmesi şikayetleriyle yardım istediği bildirildi.
Üsküp Acil Tıp Servisi şefi Dr. Rihad Recepi, özellikle kronik hastalığı olan yaşlı kişilerden gelen çağrıların arttığını söyledi. Son günlerde 3-4 beyin felci (inme) ve 2-3 kalp krizi vakasına müdahale edildiği, hastaların Üsküp’teki kliniklere sevk edildiği belirtildi.
Dr. Recepi ayrıca sadece yaşlıların değil, daha önce sağlık sorunu olmayan gençlerin de tansiyon problemleri nedeniyle yardım istediğini ifade etti.
Vatandaşlara uyarıda bulunan Recepi, düzenli doktor kontrolü olmayan kişilerin gerektiğinde 194 acil hattını aramaları gerektiğini ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ekip sayısının sınırlı olması nedeniyle vatandaşların görüşme sırasında sabırlı olmaları gerektiğini belirtti.
Öte yandan, yaklaşan uzun tatil haftasında trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çekilerek sürücülere, yayalara ve elektrikli scooter kullananlara daha dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. Son günlerde özellikle scooter kullanıcılarının düşme ve çarpma vakalarında artış olduğu bildirildi.












