AHV: Makedonya pazarında tartışmalı bir HiPP ürünü bulunmamakta

Kuzey Makedonya Gıda ve Veterinerlik Ajansı Gıda ve Veterinerlik Ajansı (AHV), bazı Avrupa ülkelerinde belirli bir bebek ürününün geri çekildiğine dair çıkan haberler üzerine iç piyasaya ilişkin açıklama yaptı.

Ajans, Avrupa Birliği’nin Hızlı Alarm Sistemi RASFF üzerinden şu ana kadar Kuzey Makedonya’da güvensiz bir ürünün piyasaya sürüldüğüne dair herhangi bir bildirim almadıklarını duyurdu.

Söz konusu ürünün, HiPP markasına ait, 190 gramlık cam kavanozda havuç ve patates içerikli bebek maması olduğu ve Avusturya ile bazı Avrupa ülkelerinde inceleme ve geri çekme sürecine tabi tutulduğu belirtildi.

Yetkililer, durumu yakından takip ettiklerini ve tüketicilerin korunması için gerekli görülmesi halinde ek önlemlerin zamanında alınacağını ifade etti.

Öte yandan, HiPP’in ülkedeki yetkili distribütörü de yazılı olarak Ajans’a başvurarak söz konusu ürünün Kuzey Makedonya’ya ithal edilmediğini ve iç piyasada dağıtımının yapılmadığını bildirdi.

Gıda ve Veterinerlik Ajansı, gıda güvenliğinin öncelikleri olmaya devam ettiğini vurgulayarak, gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.

Read Previous

“BLESOK 26” tatbikatı çerçevesinde Hafif Piyade Tabur Grubu’nun taktik faaliyetlerinin yoğunluğu artıyor

Read Next

TDP, Yükseköğretim Yasası değişiklikleriyle ilgili açıklama yaptı