Sırbistan Hükümeti, petrol ve petrol türevlerinin ihracatına yönelik yasağı 2 Mayıs’a kadar uzattı.
Hükümetten yapılan açıklamada, küresel gelişmelerin arzı olumsuz etkilediği ve piyasada daralmaya yol açtığı gerekçesiyle, geçici ihracat yasağı kararının güncellendiği belirtildi. Kararın, iç piyasada olası bir akaryakıt kıtlığını önlemeyi amaçladığı ifade edildi.
Söz konusu yasak, dizel, benzin ve ham petrolün tüm ulaşım yollarıyla ihracatını kapsıyor. İlk olarak 9 Mart’ta alınan karar, daha önce 19 Mart’a, ardından 2 Nisan’a kadar uzatılmıştı.
Hükümet, uygulamanın temel hedefinin enerji piyasasında istikrarı sağlamak ve iç talebi güvence altına almak olduğunu vurguladı.
Öte yandan, Orta Doğu’da 28 Şubat’tan itibaren tırmanan gerilimlerin küresel enerji piyasasını doğrudan etkilediği ve özellikle Hürmüz Boğazı’ndaki deniz trafiğinde yaşanan aksaklıkların arzı riske attığı belirtiliyor.











