Mickoski: Brüksel’de AB’nin genişlemesi ve küresel konular ele alınıyor

VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristiyan Mickoski, partisinin Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Halk Partisi Zirvesi’ne katıldığını açıkladı. Zirvede küresel gelişmeler ve Avrupa Birliği’nin genişleme süreci ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Mickoski, Avrupa’nın en büyük siyasi gücü olarak nitelendirdiği Avrupa Halk Partisi’nin kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlamak üzere iki gün boyunca Brüksel’de bulunduklarını belirtti.

Resmi kutlamaların yanı sıra, partiye üye liderlerin katılımıyla bir zirve de düzenleneceğini ifade eden Mickoski, burada önemli küresel konuların ele alınacağını söyledi.

“Avrupa’nın ekonomik perspektifini, küresel zorlukları, Ukrayna’daki savaşı, Körfez bölgesi ve İran’daki gelişmeleri ve rekabet gücünün artırılmasını konuşacağız” dedi.

VMRO-DPMNE açısından en önemli başlıklardan birinin Avrupa Birliği’nin genişlemesi olduğunu vurgulayan Mickoski, hükümet olarak hayata geçirdikleri reformları da bu platformda tanıtacaklarını ifade etti.

“Bizim için özellikle önemli olan konu, AB’nin genişleme süreci ve hükümet olarak son dönemde gerçekleştirdiğimiz reformların sunumudur” diye konuştu.

Read Previous

Milletvekili Murat, AGİT Misyon Şefi Wahl ile görüştü

Read Next

Hırvatistan ordusuna 1.300’den fazla yeni personel alınacak