Kosova-Sırbistan diyaloğunu Kosova Dışişleri Bakanlığı yürütecek

Kosova-Sırbistan diyaloğunun bundan böyle Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı’nın liderliğinde yürütüleceği bildirildi.

Söz konusu karar, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Glauk Konjufca tarafından, Avrupa Birliği’nin Kosova-Sırbistan Diyaloğu Özel Temsilcisi Peter Sorensen ile gerçekleştirilen görüşmede iletildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, diyalog sürecinin mevcut aşaması ele alınırken, sürecin daha etkili ve sürdürülebilir şekilde ilerlemesi için gerekli yaklaşım ve temel ilkeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Açıklamada, “Konjufca, Sayın Sorensen’i, diyalog sürecinin artık Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı’nın liderliğinde yürütüleceği konusunda bilgilendirdi. Toplantıda diyaloğun mevcut momentumu değerlendirildi ve daha etkili ile sürdürülebilir bir süreç için gerekli yaklaşım ve prensipler üzerine görüşler paylaşıldı” ifadelerine yer verildi.

Konjufca ayrıca, Kosova’nın diyaloğu, Sırbistan ile iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi adına bir fırsat olarak gördüğünü vurguladı. Kosova’nın, iki egemen devlet olarak Avrupa entegrasyonu yolunda ilerlerken yapıcı bir sürece bağlı kalmaya devam edeceği belirtildi.





Kaynak: Kosovaport

Read Previous

12 Dev Adam, Sırbistan maçının hazırlıklarına başladı

Read Next

Bulgaristan Savunma Bakanı Zapryanov’a göre Sofya’daki ABD uçaklarının İran’la bağlantısı yok