Hırvatistan’ın öncü kara kuvvetleri kapsamında NATO faaliyetlerine katılacak olan Hırvat kontenjanı, Salı günü Macaristan’a gönderildi.
Gönderilen askerlerin uğurlama törenine, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ivan Anušić da katıldı. Anušić, Hırvat ordusunun misyonlarda dünyanın en nitelikli ordularından biri olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.
“1. Muhafız Tugayı Kaplanlar – Hırvatistan” kışlasında, altı aylık görev süresi için 8. kontenjanın 64 askeri, bunların içinde 8 kadın asker törenle uğurlandı. Kontenjanın komutanı ise Albay Robert Glavina.
Anušić, açıklamasında şunları belirtti:
“Bu görev, Hırvat askerlerine bir kez daha kazanan Hırvat ordusunun ne kadar köklü bir tarihe sahip olduğunu ve hangi temeller üzerine inşa edildiğini gösterme fırsatı sunuyor. Misyonlardan dönen Hırvat askerleri her zaman en iyi notlarla değerlendiriliyor ve askerî onur ile yetenek örneği oluyor.”
Ayrıca Anušić, geçmişteki askerlerin savaşın cehenneminde ve kan içinde Hırvat devletini özgürleştirip savunan kazanan Hırvat ordusunun üyeleri olduğunu vurguladı:
“Bunu asla unutmamalıyız. Belki de NATO üyesi tek orduyuz ki böylesine bir tarihe ve güvenilirliğe sahibiz.”
8. kontenjanın komutanı Albay Robert Glavina, Macaristan’daki NATO öncü kara kuvvetleri faaliyetlerine katılımlarıyla ortak güvenliğin inşasına katkı sağlayacaklarını ve Hırvat Silahlı Kuvvetleri mensuplarının çok uluslu ortamda ve her koşulda görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını göstereceklerini belirtti.








