Üsküp ile Bursa Arasında Kardeş Okul Protokolü İmzalandı

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Tefeyyüz İlköğretim Okulu ile Türkiye’nin Bursa’daki Dilek Özen Ortaokulu arasında eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Tefeyyüz İlköğretim Okulu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üsküp – Bursa Kardeş Okul İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bursa- Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile okulumuz arasında kardeş okul iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Protokol, Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Abdullah Şahin ve Dilek Özen Ortaokulu Müdürü Sayın Tayfun Şahin’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

İmzalanan bu protokol kapsamında okullarımız arasında;

Akademik iş birlikleri

Ortak sosyal ve kültürel projeler

Öğretmenler arası mesleki paylaşımlar

Öğrenciler arası ortak etkinlikler hayata geçirilecektir.

Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iki ülke öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte, ortak etkinliklerle kutlanması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra ders içerikli projeler, kültürel tanıtımlar ve çevrim içi/ortak çalışmalarla Üsküp – Bursa arasında güçlü ve kalıcı bir eğitim köprüsü kurulacaktır.

Bu anlamlı iş birliğinin öğrencilerimize yeni ufuklar açmasını diliyor, emeği geçen tüm eğitim yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.”

Read Previous

Kültür ve Turizm Bakanı Ljutkov, İstanbul’daki EMITT Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

Read Next

Dünya genelindeki depremlerde yüzbinler hayatını kaybetti